Påsketur til Rødberg

Tirsdag før påske, dro jeg, mamma, Bella, Pippa og Skinny opp på hytta på Rødberg.
På vinteren er det for mye snø til at man kommer opp med bil, så jeg og mamma ble enige om at jeg går opp med hundene, også sitter hun på med snøscooter med all bagasjen vår. På den måten kunne jeg få litt trim, og hun kunne varme opp hytta til vi kom opp. Den gang, ei! Jeg var oppe godt og vel en time før henne, fordi vi var så ivrige på å komme opp, så scooteren var ikke bestilt før en time etter at vi kom til parkeringen! Så jeg låste meg inn i hytta, fikk fyrt opp, og var godt i gang med måking, da de omsider ankom.

Solen var klistra og ingen skyer var i sikte. Det var helt fantastisk! Hytta ligger passe avsideliggendes, uten naboer på et godt stykke. Hundene kan gå ut og inn som de vil, og vi kunne sitte i solveggen mens de tullet rundt. Vel, bortsett fra Skinny, hun ville ligge inntullet i et pledd, på fanget. Villmarksliv er ikke noe for en mynde, syns hun.

Onsdag startet dagen tidlig, etter en passe kald natt, og etter litt kryssord, frokost og kaffe, så tok vi med oss hundene for å gå en tur oppover i fjellet. Heldivis er det mange scooterentusiaster der oppe, så vi hadde scooterspor å gå i hele veien. Vi gikk til rett over tregrensa, og fant en nydelig rasteplass hvor snøen var smeltet såpass at vi kunne sitte rett på lyngen. Her nøt vi sola en stund, før vi gikk ned igjen. Vi turte ikke gå så mye lenger, fordi at Bella er drektig, og venter valper i midten/slutten av april. Da vi kom ned igjen, ventet det iskalde øl til oss i snø-kjøleskapet, og solveggen var varm som aldri før! Kvelden gikk til kortspill og skravling.

På torsdag startet dagen på samme måte som onsdag, med kryssord, kaffe og frokost, før en tur opp til toppen. Denne dagen valgte jeg å gå enda litt lenger opp, til Bellas store fortvilelse: Vi splitter flokken! Hun ble med et stykke, før hun snudde og dro tilbake til mamma, Skinny og rasteplassen. Jeg og Pippa fortsatte oppover. Til slutt snudde vi, og ble møtt av ingen andre enn Skinny, da vi nærmet oss rasteplassen! Hadde aldri trodd at den lille pinnen skulle frivillig gå ut i snøen sånn, så det var til stående applaus og jubel! Da vi kom ned til hytta igjen, så rakk jeg å hvile litt, før jeg skulle nedover mot bilen for å møte Fredrik, som kom på besøk til oss. Pippa fikk være med, til hennes store fortvilelse: Skal vi dra? Hun ble med, med mange protester, og da hun så Fredrik som kom gående på ski, så måtte hun fortelle han nøyaktig hva hun syns om «fremmedfolk» her, helt til hun skjønte at det var Fredrik, og da var nesten ikke skia og stavene skumle noe mer, for da ble hun glad!

Fredag ble det enda en tur til toppen, men denne gangen kun jeg, Fredrik og Pippa. De andre hadde hviledag i hytta, så vi ikke skulle slite ut Bella (og Skinny) helt. Dette var første dagen uten strålende solskinn, så da vi kom opp til rasteplassen, så snødde det vannrett! Heldigvis var vi i den norske fjellheimen, så det tok ikke så lang tid før vi ble blenda av sola. Vi gikk et fint stykke innover i fjellet i dag, og Fredrik gikk helt opp til toppen av den høyeste toppen. Jeg og Pippa ventet på han nede i scootersporene, og knipset bilder. På ettermiddagen kom Charlotte og Kenneth også opp, de var heldige nok til å få haik av en scootermann, så de slapp å gå opp med alle tingene sine! Hundene var overlykkelige over å ha alle samlet på en plass. Fredrik gravde frem en fin, lun bålplass til oss i snøen utenfor hytta, og vi grilla pølser i sola. Kvelden gikk til Trivial Pursuit og kortspill.

Lørdag, og påskeaften! Igjen gikk dagen i kryssord, kaffe og frokost, etterfulgt av topptur, denne gangen med hele gjengen! Fredrik gikk igjen opp til toppen sin, og nå fikk han med kameraet mitt, og knipset noen bilder, så vi kunne se hva vi gikk glipp av. Det blåste en del, men det var sol, så jeg, mamma, Pippa og Bella ventet på Fredrik på rasteplassen, mens Charlotte, Kenneth og Skinny gikk ned igjen til hytta. Da vi kom ned igjen, spiste vi middag, og så pakket Fredrik tingene sine, og noen av mine, og dro hjemover, slik at han rakk å gjøre alt han skulle denne påska. Vi som ble igjen, koste oss med skravling, påskegodt, kortspill og kakao med krem.

Søndag våknet vi latsabb-ungene til at mamma allerede hadde rydda og vaska i hytta, så vi spiste litt frokost, også vasket mamma opp det vi hadde brukt til det, mens vi pakket tingene våre, og så bar det til slutt nedover mot bilene og hjem. Charlotte og Kenneth hadde ting i sorte søplesekker, som de fikk akt nedover på.

Det har vært en helt fantastisk påskeuke, og vi har storkost oss, alle sammen! Jeg hadde selvsagt med kameraet, og knipset helt vanvittig mange bilder! Det var vanskelig å bare plukke ut noen, faktisk så vanskelig at her kommer hele 177 av dem! Haha, hold deg fast, og lykke til!

Trykk her om du vil se på bilder på egenhånd.

 

4 thoughts on “Påsketur til Rødberg

  1. for noen flotte bilder :) prøvde å lagre et par, for å få nytt profil bilde, men det gikk ikke :) så jeg delte dem på fb i stedet :)
    Tusen takk for samværet i påsken, og opplevelser, og tusen takk for flotte bilder. Dette lever jeg lenge på :)

  2. Hei for noen flotte bilder. Jeg leser at dere snart venter boxer valper. Håper du kan ringe meg på 977 43 227 – hvis dere har en brun tispe valp tilsalgs. Vi bor på et småbruk ved Gardermoen, og har hatt boxer i mange år. Mvh Silje

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>